سایت بهداشت محیط ایران

سایت بهداشت محیط ایران

بهداشت محیط،آب وفاضلاب، مواد زائد ، بهداشت مواد غذایی،استخدامی بهداشت محیط
سایت بهداشت محیط ایران

سایت بهداشت محیط ایران

بهداشت محیط،آب وفاضلاب، مواد زائد ، بهداشت مواد غذایی،استخدامی بهداشت محیط

رعایت بهداشت یخچال و فریزر


  • رعایت بهداشت یخچال و فریزر

نگهداری غذا در یخچال منجر به کند شدن رشد باکتری ها می شود. از کارکرد صحیح یخچال خود مطمئن باشید. درجه حرارت باید4 درجه سانتیگراد یا کمتر باشد . به طور مرتب دماسنج را تنظیم کنید. تا حد الامکان در یخچال و فریزر را کمتر باز نمایید.
گوشت قرمز , مرغ , ماهی و فرآورده های دریایی در طبقات زیرین یخچال نگهداری نموده و از آلودگی سایر موادغذایی با شیره آنها جلوگیری نمایید. درجه حرارت فریزر باید زیر « 18 ـ » سانتیگراد باشد . این درجه حرارت رشد بسیاری از باکتری ها را متوقف می کند.
گوشت قرمز و مرغ و ماهی و فرآورده های دریایی در ظروف مخصوص و در طبقات زیرین فریزر نگهداری نمایید. از قرار دادن بیش از اندازه موادغذایی در داخل فریزر خودداری نمایید تا جریان هوای خنک به راحتی در گردش باشد.
هر ساله افراد بیشماری در اثر خوردن غذای ناسالم بیمار شده و برخی نیز فوت می کنند. به شما جهت حفظ خود و خانواده تان از بیمارهای ناشی از غذا توصیه می شود که غذای سالم بخرید , غذای را به طور صحیح نگهداری کنید , غذا را به طور صحیح پخت و تهیه نمائید و زمانی که به سالم بودن غذای مشکوک می شوید آن را نخورید به موارد ذیل دقت نمائید.
  • غذای سالم بخرید

از مغازه و فروشگاه هایی خریداری نمائید که تمیز و پاکیزه باشد. از خرید موادغذایی با بسته بندی پاره خودداری نمائید. از خرید کنسروهای باد کرده , زنگ زده و یا فرو رفته خودداری نمائید.
گوشت خام را از مغازه هایی که آنها را در یخچال نگهداری می کنند , تهیه نمائید. تخم مرغهایی را خریداری نمائید که تمیز و بدون شکستگی باشد همچنین مطمئن باشید که آنها را در یخچال نگهداری می کنند.
از خرید غذاهای منجمد شده که بیش از اندازه به صورت منجمد نگهداری شده است خودداری فرمائید. به تاریخ ساخت و انقضا بر روی محصولات خریداری شده به ویژه شیر و پنیر و غذای کودک دقت نمائید.
  • غذا را به نحو صحیح نگهداری نمائید
از کارکرد صحیح یخچال تان مطمئن باشید تا بیش از 4 درجه سانتیگراد نباشد اگر یخچال تان دماسنج ندارد حتما یک فقره برای آن تهیه نمائید. غذاهای فاسد شدنی را سریع یخچالی کنید. باقیمانده غذاها را سریعا دریخچال بگذارید و بر روی اجاق گاز یا میز آشپزخانه برای مصرف سایر
  اعضا خانواده رها ننمائید و در صورت نیاز به میزان لازم آن را از یخچال برداشته و گرم کنید.
تمام محصولات کنسروی , کمپوت , مایونز پس از باز شدن در یخچال نگهداری نمائید. غذای گرم بالای 60 درجه سانتیگراد نگهداری نمائید . غذای سرد را پایین 4 درجه سانتیگراد نگهداری نمائید .
  • غذا را به طور صحیح پخت و تهیه نمائید

دست ها را برای مدت 20 ثانیه با آب صابون و آب گرم قبل از حمل و نقل مواد غذایی و پس از حمل موادغذایی خام مثل گوشت بشوئید. تخم مرغ ها را کاملا بپزید تا زرده و سفیده آن سفت شود. در تهیه سالاد , تمام اجزای تشکیل دهنده آن را قبل از مخلوط کردن در سرما نگهداری کنید. اگر حین تهیه غذا مجبور شدید به تلفن پاسخ دهید تا دستهایتان با صورت , مو , بینی , چشم یا کودکتان تماس یافت آنها را بشوئید. تخته های برش گوشت خام , غذای پخته , میوه و سبزیجات جدا از هم باشد و حدالامکان غیر چوبی بوده و پس از هر بار مصرف با آب و ماده پاک کننده بشوئید.





جهت دانلود تولبار سایت بهداشت محیط ایران روی تصویر زیر کلیک کنید






(جهت دسترسی به مطالب به روز به سمت چپ سایت بخش آخرین مطالب مراجعه کنید)