سایت بهداشت محیط ایران

سایت بهداشت محیط ایران

بهداشت محیط،آب وفاضلاب، مواد زائد ، بهداشت مواد غذایی،استخدامی بهداشت محیط
سایت بهداشت محیط ایران

سایت بهداشت محیط ایران

بهداشت محیط،آب وفاضلاب، مواد زائد ، بهداشت مواد غذایی،استخدامی بهداشت محیط

روش تهیه محلول کلر مادر 1%

1-روش تهیه محلول کلر مادر 1%

برای تهیه کلر مادر1%، مقادیر نشان داده شده مواد شیمیائی زیرین را به یک لیتر آب، در یک ظرف شیشه ای، پلاستیکی یا چوبی، اضافه کنید.


مواد شیمیائیدرصد کلرمقادیر موردنیازاندازه های تقریبی
پودر سفید کننده3530 گرمدو قاشق غذاخوری پر
سفیدکننده ثابت/ تروپیکال2540 گرمسه قاشق غذاخوری پر
هیپوکلریت High-test7014 میلی لیتریک قاشق غذاخوری از محلول
وایتکس5200 میلی لیتریک قاشق چایخوری یا 6 اونس
وایتکس7145 میلی لیتر10 تا قاشق چایخوری
آب ژاول1خود یک محلول مادر 1% می باشد

یک محلول 1% دارای 10 گرم کلر در لیتر =10000میلی گرم /لیتر یا ppm 10،000 (در میلیون ).
یک قاشق غذاخوری =3 قاشق چایخوری
از تماس پوست با هر یک از ماده شیمیائی یا محلول مادر و از استنشاق بخار کلر خودداری کنید.
محلول مادر بایستی تازه باشد یعنی روزانه تهیه شود و از نور و حرارت محافظت گردد.
2-ضد عفونی آب با محلول مادر1%
برای تهیه یک غلظت اولیه کلر که بتواند کلر آزاد باقیمانده با غلظت 4/0-5/0 میلی گرم/لیتر بعد از نیم ساعت آزاد کند :
1- یک محلول کلر1% تهیه کنید.
2- چهار ظرف آب غیر فلزی تهیه کنید (برای مثال، سطل های 20 لیتری پلاستیکی) و10 لیتر آب درهر یک از آنها بریزید.
3- با استفاده از یک سرنگ، به ترتیب مقادیر افزایش یابنده از محلول 1%کلر را به این ظرف ها اضافه کنید :
-اولین ظرف : 1 میلی لیتر
-دومین ظرف : 5/1میلی لیتر
-سومین ظرف : 2 میلی لیتر 
-چهارمین ظرف : 5میلی لیتر
4- مدت30 دقیقه صبر کنید،سپس با استفاده از یک کلرسنج یا نوار تست غلظت کلر آزاد باقیمانده را اندازه گیری کنید.
5- ظرف دارای 4/0-5/0میلی گرم در لیتر کلر آزاد باقیمانده را انتخاب کنید.
6- مقدار محلول کلر1% مورد نیاز برای ضد عفونی مقدار آب مورد نیاز را محاسبه کنید



 مطالب به روز به سمت چپ سایت بخش آخرین مطالب مراجعه کنید)