سایت بهداشت محیط ایران

سایت بهداشت محیط ایران

بهداشت محیط،آب وفاضلاب، مواد زائد ، بهداشت مواد غذایی،استخدامی بهداشت محیط
سایت بهداشت محیط ایران

سایت بهداشت محیط ایران

بهداشت محیط،آب وفاضلاب، مواد زائد ، بهداشت مواد غذایی،استخدامی بهداشت محیط

پاورپوینت دزیمتری

دانلود پاورپوینت دزیمتری


بخشی از متن فایل:

آشکارسازهای تابش

چون انسان به طور طبیعی هیچ نوع وسیله ای برای احساس تابش یونیزان ندارد،برای آشکارسازی  و اندازه گیری تابش باید متکی بر سنجش افزار باشد.

اهداف مختلف دستگاه های سنجش پرتو

الف) شمارش ذرات

ب)اندازه گیری دز تابش

ج)آهنگ دز

اصل اساسی هر ابزار اندازه گیری تابش -----آشکار ساز به نحوی با تابش برهم کنش کند که پاسخ آن با اثر تابش یا خاصیت تابش تحت اندازه گیری متناسب باشد.

 

منحنی تغییرات یون های جمع آوری شده بر حسب تغییرات ولتاژ الکترودها

1)     ناحیه 1: ترکیب مجدد  ولتاژ دو سر الکترودها برای جمع آوری همه یون ها کافی نبوده و آنها مجددا با هم ترکیب می شوند، ارتفاع تپ ها کوتاه و تناسبی بین تعداد یون های تولیدی و آشکارشده وجود ندارد بنابراین آشکارسازی در این ناحیه شاخته نمی شود.

2)     ناحیه 2  اتاقک یونیزاسیون:  افزایش ولتاژ میدان داخل آشکارساز را افزایش داده و در بازه ایی از ولتاژ همه یون ها جمع می شوند و دامنه تپ تولیدی متناسب با انرژی پرتو تابشی است.

3)     ناحیه 3 آشکارساز تناسبی: با افزایش ولتاژ الکترون ها و یون ها انرژ ی کسب کرده و در برخورد با سایر اتم ها موجب افزایش یونیزاسیون می شوند. یون های تولیدی با ضریب تکثیر افزایش می یابند و تعداد یون های آشکارشده متناسب با یون های تولیدی هستند. دامنه تپ متناسب با انرژی پرتو می باشد .

4)     ناحیه 4 تناسبی محدود: به علت افزایش ولتاژ تناسب بین تعداد یون های جمع آوری شده و یون های اولیه کم می شود . ضریب تکثیر تا حد مشخصی می تواند افزایش یابد که در ناحیه تناسبی با افزایش ولتاژ به صورت خطی افزایش می یابد اما در ناحیه تناسبی محدود تابع تعداد یون اولیه است و برای انرژی کم بیشتر و برای انرژی های بیشتر که یون بیشتری تولید می کنند کمتر می شود.

5)     ناحیه 5 گایکر مولر: با افزایش بیشتر ولتاژ  ارتفاع تپ دیگر وابسته به انرژ ی اولیه پرتو نیست این ناحیه آشکارسازهای گایکر می باشند که اطلاعاتی از انرژی پرتو نمی دهند و فقط برای شمارش پرتوها می باشند.

6)      ناحیه 6 تخلیه الکتریکی: با افزایش بیشتر ولتاژ  تخلیه الکتریکی در گاز اتفاق می افتد و بین دو الکترود جرقه ایجاد می شود .

 

 


فایل پاورپوینت کامل و جامع و کاربردی و آموزشی جهت دانشجویان و اساتید گرامی بهداشت محیط  با 52 اسلاید





نتیجه تصویری برای دانلود






















جهت اطلاع از مطالب به روز سایت به کانالهای ما در شبکه های اجتماعی بپیوندید.



   



جهت ورود به سایت بهداشت محیط ایران کلیک کنید