سایت بهداشت محیط ایران

سایت بهداشت محیط ایران

بهداشت محیط،آب وفاضلاب، مواد زائد ، بهداشت مواد غذایی،استخدامی بهداشت محیط
سایت بهداشت محیط ایران

سایت بهداشت محیط ایران

بهداشت محیط،آب وفاضلاب، مواد زائد ، بهداشت مواد غذایی،استخدامی بهداشت محیط

پاورپوینت مسمومیت استافیلوکوکی

پاورپوینت مسمومیت استافیلوکوکی

پاورپوینت مسمومیت استافیلوکوکی

فرمت: PPT تعداد صفحات: 208

 

بلع آنتروتوکسین حاصل از استافیلوکوکوس اورئوس (Staphylococcal enterotoxin= SE) باعث گاستروآنتریت یا تورم مخاطی لوله گوارش می شود

تاریخچه:

بیماری های گذشته و حال

  • پاستور (1980)ثابت کرد که استافیلوکوک بیماریزا است و عامل آبسه و کورک می باشد
  • دنیس (1894) بعنوان عامل مسمومیت غذائی ذکر کرد
  • باربر (1914) مواردی از گاستروآنتریت استافیلوکوکی را گزارش نمود
  • داک و همکاران (1929) آنتروتوکسین صاف شده را بعنوان عامل بیماری کشف کردند

مشخصات بیماری:

دوره کمون 30 دقیقه تا 8 ساعت (غالباً بین 4 – 2 ساعت). دوره کمون طولانی تر از حد معمول ممکن است همراه با عدم استفراغ باشد

علایم بیماری بستگی دارد به:

  • غلظت آنتروتوکسین در غذا
  • مقدار غذای مصرف شده
  • حساسیت فردی

معمول ترین علائم: تهوع، استفراغ، اسهال، آب ریزش از دهان و در فرم های شدیدتر بیماری در مدفوع و استفراغ خون و موکوس ممکن است دیده شود.

  • طول بیماری معمولاً 2 – 1 روز
  • بیماری ندرتاً کشنده است
  • درمان معمولاً انجام نمی شود مگر در مواقع شوک، دهیدراتاسیون و استفراغ زیاد و باید با جایگزین کردن مایعات و الکترولیت بیمار را بهبود بخشید.
  • ایمنیت قابل اندازه گیری مشاهده نمی شود
  • کشت مدفوعی از نظر ارگانیسم می تواند منفی باشد
  • اثبات مسمومیت استافیلوکوکی: جدا کردن ارگانیسم از غذا، کشت مدفوعی بیمار، استخراج آنتروتوکسین از غذا

سبب شناسی Etiology

  • این بیماری را مسمومیت یا intoxication می گویند
  • تا سال 1998 ده آنتروتوکسین استافیلوکوکی تشخیص داده شد A, B, C1, C2, C3, D, E, H, G, I
  • این تقسیم بندی بر مبنای واکنش آنتروتوکسین با آنتی بادی های اختصاصی میباشد
  • آنتی بادی های هر کدام از آنتروتوکسین های C با یکدیگر واکنش متقابل نشان می دهند (cross reaction)
  • آنتروتوکسین های C از نظر آنتی ژنیکی اختلاف مختصری با هم دارند
  • SEA بیش از سایر آنتروتوکسین ها جدا شده است
  • در درجه دوم SED قرار دارد
  • کمترین مربوط به SEE است
  • آنتروتوکسین موجب استفراغ می شود که به علت تحریک سلسله اعصاب مرکزی (CNS) و مرکز استفراغ است

خصوصیات آنتروتوکسین:

  • پروتئین های ساده با وزن ملکولی 25000 تا 35000 دالتون
  • توکسین به مقدار قابل ملاحظه ای در حرارت 6/15 تا Cْ 1/44 تولید می شود و در 40Cْ حداکثر است
  • در بهترین شرایط آنتروتوکسین ممکن است در 6 – 4 ساعت ظاهر شود
  • نقش میکروارگانیسم های رقیب
  • درمان با آنتی بیوتیک ها و تولید سم در روده
  • مقابل آنزیم های پروتئولیتیک مانند پاپائین، رنین، تریپسین، کیموتریپسین مقاوم
  • در pH حدود 2 به پپسین حساس
  • مقابل حرارت مقاوم است
  • سم حرارت دیده در هنگام نگهداری ماده غذائی ممکن است دوباره فعال شود
  • Tatini در سال 1976 بیان داشت که سموم حرارت داده شده در مقایسه با سموم حرارت ندیده در دز برابر دارای فعالیت بیولوژیکی وسیعتری هستند
  • مقدار سم لازم برای بیماری: 0.357 – 0.015 میکروگرم آنتروتوکسین بازای هر کیلوگرم وزن بدن است
  • علاوه بر وزن بدن حساسیت فردی به سم نیز مطرح است.

ادامه مطالب زیر را با دانلود فایل پاورپوینت مشاهده کنید:

  • مواد غذایی عوامل مسمومیت
  • خصوصیات میکروارگانیسم
  • نام گذاری و طبقه بندی
  • سموم و آنزیم های استافیلوکوک
  • منابع استافیلوکوکوس اورئوس
  • کنترل مسمومیت استافیلوکوکی
  • بوتولیسم (علت بیماری، خصوصیات سم، عمل سم، خصوصیات مسمومیت و ارگانیسم، منابع و اکولوژی ارگانیسم، کنترل بوتولیسم)
  • مسمومیت کلستریدیوم پرفنجنس (خصوصیات آنتروتوکسین، خصوصیات میکروارگانیسم، طبقه بندی کلستریدیوم پرفرنجنس، خصوصیات بیماری، دوره کمون، علایم درمان و کنترل بیماری)
  • سالمونلوز (خصوصیات بیماری، علت بیماری، میکرو ارگانیسم، طبقه بندی سالمونلا، رشد و نابودی سالمونلا، منابع میکروارگانیسم، شدت بیماری، بقاء میکروارگانیسم در طبیعت و مواد غذایی، کنترل و جلوگیری از بیماری سالمونلا، جلوگیری از رشد و نابودی میکروارگانیسم)
  • شیگلوز Shigellosis (بیماری زایی، حصوصیات بیماری، دوره کمون، علائم درمان و کنترل شیگلوز)
  • آنتریت اشرشیاکلی (سبب شناسی، طبقه بندی E. coli، دوره بیماری و درمان، منابع و کنترل بیماری)
  • گاستروآنتریت باسیلوس سرئوس (مقدمه، ارگانیسم، منابع، آنتروتوکسین، کنترل بیماری)
  • ویبریو (طبقه بندی انواع ویبریو، بیماری زایی، اتیولوژی، منابع و اکولوژی، سرولوژی و کنترل)
  • یرسینیوز (شرایط رشد، منابع، بیماریزایی و علائم عفونت)
  • لیستریوز (باکتریولوژی، سرولوژی، بیماریزایی، انواع لیستریوز، منابع و پیشگیری)
  • کمپیلوباکتریوز (مقدمه، توزیع، بیماریزایی، علام بیماری و پیشگیری)

 




فایل پاورپوینت کامل و جامع و کاربردی و آموزشی جهت دانشجویان و اساتید گرامی بهداشت محیط  با 208 اسلاید





نتیجه تصویری برای دانلود






















جهت اطلاع از مطالب به روز سایت به کانالهای ما در شبکه های اجتماعی بپیوندید.