سایت بهداشت محیط ایران

سایت بهداشت محیط ایران

بهداشت محیط،آب وفاضلاب، مواد زائد ، بهداشت مواد غذایی،استخدامی بهداشت محیط
سایت بهداشت محیط ایران

سایت بهداشت محیط ایران

بهداشت محیط،آب وفاضلاب، مواد زائد ، بهداشت مواد غذایی،استخدامی بهداشت محیط

گزارش تصفیه خانه شماره 2(کن)

تصفیه خانه شماره 2(کن)

    آب این تصفیه خانه از سد کرج از محل آبگیر بیلقان تامین میشود . در آبگیر بیلقان پیش تصفیه ،    آشغال گیری ، پرکلرنیاسیون انجام می گیرد. این تصفیه خانه دارای ظرفیت مرحله اول 4 متر مکعب بر ثانیه و ظرفیت نهایی 8 متر مکعب بر ثانیه است آغاز کارهای ساختمانی سال 1346 بوده است کلر آب ورودی بین ppm 2/1-1 است.pH آب ورودی بین 1/8-05/8 است این تصفیه خانه دارای دو بخش جدید و قدیم می باشد که دبی بخش جدید 4700 متر مکعب بر ثانیه  و دبی بخش قدیم 4410 متر مکعب بر ثانیه است معمولا پر کلرنیاسیون انجام نمی گیرد مگر زمانی که افت کلر وجود داشته باشد (بدلیل تعویض کپسول کلر در آبگیر بیلقان )در این مواقع که از قبل اطلاع داده می شود پرکلریناسیون در اول خط انجام می شود نوع صافی مورد استفاده تک لایه ماسه ای تند ثقلی و از نوع آکازور T می باشد.(دارای ضریب یکنواختی 5/1-1 و سرعت جریان عبوری ثابت)تعداد صافیها در بخش قدیم 42 واحد ودر بخش جدید 21 جفت      می باشد .آب خروجی از صافی دارای pH 9/7-8/7 و کدورت NTU  15/0-1/0 می باشد . کلر باقیمانده آب زیر صافی معمولا کافی نیست میزان کلر باقیمانده را در مخازن ذخیره (که دارای حجم 25000 متر مکعب است ) اندازه گرفته  و تا حد ppm 2/1 تنظیم می کنند .

     آب از لحظه ورود به دو بخش تقسیم می شود که یکی به بخش جدید و دیگری به بخش قدیم می رود . دبی آب ورودی توسط ونتیلاتور دیجیتالی اندازه گیری می شود . در ابتدا یک لوله قطور وجود دارد که در زمان تابستان و کم آبی آب چاه از این طریق به کانال آب خام ورودی اضافه می شود . پس از یک پارشال فلوم  به آب کلرورفریک اضافه می شود طی پارشال فلوم عمل هوادهی نیز انجام می گیرد و در ادامه مسیر آهک اضافه می شود .کلرورفریک به منظور اختلاط بهتر زودتر از آهک اضافه می شود.  پس از اختلاط آنها توسط فلش میکسر (با 60 دور در دقیقه ) به مدت یک دقیقه آب را وارد حوض پیش ته نشینی می کنند ( اگر میزان کدورت آب زیاد نباشد آب مستقیما وارد پولساتور می شود) در حوضچه ته نشینی فلوکها تشکیل شده و بخشی ته نشین می شود سپس توسط کانالی آب جمع آوری شده و به واسطه یک سیفون به داخل اتاقچه خلا پولساتور مکش می شود . وظیفه اصلی این اتاقچه خلا اختلاط و انعقاد است که طی مکش و رانش آب در ستون خلا انجام می گیرد . فلوکهای تشکیل شده توسط پتوی لجن گرفته شده و حذف میکروارگانیسم ها و عوامل بیولوژیکی را تا %80 معمولا داریم . در نهایت آب توسط دکانته های جمع آوری یا لوله های سطحی جمع آوری آب جمع شده و به صافی ها می رود.

تفاوت بخش جدید و قدیم این تصفیه خانه در :

1.      نحوه جمع آوری آب سطحی درپولساتورها است که در بخش قدیم توسط لوله های مشک  و در بخش جدید توسط کانال هایی که در امتداد آن منافذی قرار دارد صورت می گیرد.

در بخش قدیم صافی ها تک تک در مدار قرار می گیرند در حالیکه در بخش جدید صافی ها جفت کار می کنند.

در صافی ها بایستی مقداری کلر (ppm4/0-3/0) داشته باشیم تا آیرو باکترها و ... در بستر صافی رشد نکنند در غیر این صورت صافی به یک معدن آلودگی تبدیل خواهد شد . بایستی از آب زیر صافی نمونه گیری انجام شود .نباید عوامل بیولوژیکی در آب وجود داشته باشد و اگر NPNبیشتر از حد استاندارد باشد دلیل بر آلودگی خود صافی است .در غیر این صورت صافی را با پرکلرین ppm 5-4 گند زدایی می کنند و با آب و کلر بک واش می کنند و زمان ماند60-30 دقیقه خواهیم داشت .در شرایطی که صافی ها خوب کار کنند باید در %95 تستها NPN در حد مطلوب و استاندارد باشد.(در طول سال)

       معمولا صافی ها پس از مدتی که مورد استفاده قرار می گیرند نیاز به شستشو پیدا می کنند عملیات شستشوی صافی ها به طریقه بک واش صورت می گیرد و اگر مراحل آن را بطور کلی در نظر بگیریم عبارتند از :  

     آبزنی که به منظور انبساط بسته صورت می گیرد سپس آب و هوا از زیر صافی تزریق می شود ودر نهایت آب کشی را خواهیم داشت  که مجموعا بین 40-35 دقیقه زمان صرف می کند . قسمتی از آب حاصل از بک واش در این تصفیه خانه به ابتدای مسیر منتقل شده و بخش دیگر به رود خانه کن دفع می شود.

     هر گونه شک هیدرولیکی  و بار هیدرولیکی کی تواند باعث افزایش کدورت زیر صافی شود زیرا می تواند کنده شدن فلوکهایی شود که توسط صافی گرفته شده است . برای  جلوگیری از ایجاد شک از شیرهای تاخیری استفاده می شود که دبی کم کم زیاد می شود و طی زمان 10 دقیقه دبی آب ورودی کامل می شود .

     و اما انواع آزمایشهایی که صورت می گیرد : در آزمایشگاه  آزمایشهای ساعتی ،آزمایشهای روزانه (کلر باقیمانده ،کدورت،pH ،اندیس حجم لجن....)  آزمایشهای هفتگی که این آزمایشهای هفتگی در طول هفته تقسیم می شود و هر روز تعدادی از آزمایشهای هفتگی مثل TOC....انجام می شود و در نهایت آزمایشهای ماهانه داریم مثل آزمایش تشخیص فلزات سنگین.

     در آزمایشگاه این تصفیه خانه آزمایشهای میکروبی و بیولوژیکی  نیز انجام می شود .

     آزمایشگاه به دو بخش  شیمی –فیزیک و میکروبیولوژیکی تقسیم می شود . تجهیزاتی که در آزمایشگاه شیمی – فیزیک وجود داشت عبارتند از :  

    pH   متر

    کدورت سنج

   التراسونیک جهت حذف حباب هوای داخل سل کدورت سنج ( چون وجود حباب سبب ایجاد خطا در

     در قرائت کدورت می گردد.)

    هدایت سنج

     هدایت سنج و سالینیتی متر که شوری آب را تست می کند

    اسپکتوفتو متر که کاتیون و آنیون و فلزات سنگین را اندازه می گیرد (این دستگاه اتوکل است)

    دیونایز برای تهیه آب مقطر

    دوش آب اضطراری و چشم شور

   جار تست

   ماسه خشک کن

   شیکر ( انجام دانه بندی)

   بورت جهت تیتراسیون (برای تعیین سختی Ca , Mg)

  جار تست تحقیقاتی

   فور ( استریل کردن و خشک کردن وسایل آزمایشگاهی )

تجهیزات بخش میکروبیولوژی:

   در این بخش لوله کشی از آب زیر صافی ها ،آب مخزن و آب خام ورودی داریم که کلر باقیمانده آنها اندازه گیری می شود . فیلتری روی هود نصب می شود تا شرایط  آزمایشگاه در حد استریل حفظ شود .

  بنماری برای کشت EC

  انکوباتور برای کشت PA  (حضور و عدم حضور کلیفرم )

  پلیت هترو تروف آگار برای تشخیص باکتریهای هتروتروف                                       

    یخچال برای کشت ها

   برای شمارش نماتود ها  به 4 لیتر نمونه احتیاج داریم که نمونه را از صافی عبور می دهند .

  بیشترین مشکل را دیاتومه ها ایجاد می کنند برای تعیین دیاتومه ها و پلانکتون ها 1 لیتر نمونه را  ازصافی با منافذ 8/0 میکرو متر عبور می دهند

   سایر وسایل وکیوم ،میکروسکوپ و یک مانیتور متصل به میکروسکوپ می باشد .

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد