سایت بهداشت محیط ایران

سایت بهداشت محیط ایران

بهداشت محیط،آب وفاضلاب، مواد زائد ، بهداشت مواد غذایی،استخدامی بهداشت محیط
سایت بهداشت محیط ایران

سایت بهداشت محیط ایران

بهداشت محیط،آب وفاضلاب، مواد زائد ، بهداشت مواد غذایی،استخدامی بهداشت محیط

ظروف و روش های پخت مواد غذایی

ظروف و روش های پخت مواد غذایی

ظروف و روش های پخت مواد غذایی

فرمت: PPT تعداد صفحات: 19

 

ظروف پخت و پز:

در حین فرایند پخت بین مواد مغذی و ترکیباتی که در ساخت ظروف به کار می رود واکنش هایی صورت می گیرد که عموماً نامطلوب هستند. علاوه بر این آزاد شدن یون های فلزی در محیط پخت غذا نیز از مواردی است که می تواند مشکلاتی را به دنبال داشته باشد.

ظروف آلومینومی:

در اکثر موارد پخت و پز در ظروف آلومینیومی انجام می‌شود. سبکی ظروف آلومینیومی و انتقال خوب گرما را در آنها از دلایل عمدة استفاده از این ظروف است. تحقیقات نشان داده که در حین پخت غذا، مقداری آلومینیوم وارد غذا می‌شود و مسمومیت با آلومینیوم ایجاد می‌کند. در هر پخت و پز عادی در این ظروف، میزان آلومینیومی که وارد بدن می‌شود حدود 3/5 میلی‌گرم است که اگر این میزان به 50 میلی‌گرم در روز برسد، ممکن است عوارضی نظیر خشکی دهان، تغییر رنگ زبان و ناراحتی های گوارشی در پی داشته باشد.

اگرچه پخت غذا در این ظروف به‌طور معمول مسمومیت ایجاد نمی‌کند، با این حال، توصیه می‌شود از نگهداری مواد غذایی نظیر گوجه‌فرنگی، مرکبات و غذاهایی که ماهیت اسیدی و نمکی دارند در ظروف آلومینیومی پرهیز شود. چرا که میزان آلومینیومی که از این ظروف وارد بافت مادة غذایی می‌شود زیاد است. بنابراین ظروف آلومینیومی ظروف مناسبی برای نگهداری مواد غذایی نیستند و باید حتماً پس از پخت نهایی، غذا را از این ظروف خارج کرد تا میزان آلومینیوم کمتری وارد غذا شود.

ظروف مسی و برنجی:

استفاده از ظروف مسی و برنجی هم از قدیم در ایران رواج داشته و حتی برخی افراد اعتقاد دارند که بهتر است بعضی غذاها در این ظروف پخته شود، چرا که این ظروف گرما را به خوبی و به‌طور یکنواخت انتقال می‌دهند. در حالی‌ هنگام پخت غذا در ظروف مسی، مقداری مس وارد غذا می شود. به همین دلیل ظروف مسی را اغلب با پوشش‌هایی نظیر قلع، نیکل و استیل می‌پوشانند تا از ورود بیش از حد مس به غذا و بدن جلوگیری کنند. اگرچه مقدار کمی مس برای بدن لازم است، مقادیر زیاد آن در غذا سبب مسمومیت می‌شود. بنابراین باید از نگهداری غذاهای اسیدی و نمکی در ظروف مسی اجتناب کنیم. همچنین از بین رفتن پوشش این ظروف سبب تماس مستقیم غذا و ظروف می‌شود و مسمومیت ایجاد می‌کند.

ادامه ظروف زیر را با دانلود فایل پاورپوینت مشاهده کنید:

  • ظروف استیل
  • ظروف تفلون
  • باقیمانده ارزش تغذیه ای
  • ظروف پیرکس
  • اجاق مایکرو ویو
  • زود پز
  • آب پز کردن
  • گرم نگهداشتن مواد غذایی
  • بخار پز کردن

 



فایل پاورپوینت کامل و جامع و کاربردی و آموزشی جهت دانشجویان و اساتید گرامی بهداشت محیط  با 19 اسلاید





نتیجه تصویری برای دانلود






















جهت اطلاع از مطالب به روز سایت به کانالهای ما در شبکه های اجتماعی بپیوندید.