سایت بهداشت محیط ایران

سایت بهداشت محیط ایران

بهداشت محیط،آب وفاضلاب، مواد زائد ، بهداشت مواد غذایی،استخدامی بهداشت محیط
سایت بهداشت محیط ایران

سایت بهداشت محیط ایران

بهداشت محیط،آب وفاضلاب، مواد زائد ، بهداشت مواد غذایی،استخدامی بهداشت محیط

تصفیه‌خانه شماره 2 در کیان‌آباد اهواز

تصفیه‌خانه شماره 2 در کیان‌آباد واقع گردیده است . اقدامات مربوط به ساخت تصفیه‌خانه از سال 1352 شروع و با بروز جنگ تحمیلی عملیات ساختمانی آن دچار وقفه شد معهذا به همت متخصصین داخلی تجهیزات موردنیاز این تصفیه‌خانه بدون کمک کارشناسان خارجی نصب و در سال 1364 بدون فیلتر راه‌اندازی گردید و سپس طی مراحل بعدی ضمن نصب فیلترها انجام عملیات تکمیلی فاز یک  تصفیه‌خانه در سال 1368 به پایان رسید.

تصفیه خانه شماره 2  به روش متعارف آب رودخانه کارون را تصفیه می نماید این تصفیه خانه شامل واحد های زیر می باشد.

1-    آبگیر

2-    ایستگاه پمپاژ آب خام

3-    اتاقچه تقسیم و اختلاط سریع

4-     زلالساز

5-    واحد صاف سازی

6-    حوضچه آب بازیافتی

7-    واحد شیمیایی

8-    واحد کلر زنی

9-    مخزن آب تصفیه شده

10- پمپاژ به شبکه توزیع

11- جمع آوری و تخلیه لجن

* تصفیه خانه شماره2 در 4 فاز و برای ظرفیت 9 متر مکعب در ثانیه در نظر گرفته شده است که در حال حاضر دو فاز آن اجرا گردیده است.

  شرح فرآیند تصفیه خانه موجود:

آب خام توسط 7 پمپ از آبگیر به تصفیه خانه انتقال داده می شود آب خام ورودی به تصفیه خانه به منظور کنترل فشارو یکنواخت سازی توسط یک شیر کنترلی از نوع سوزنی به لحاظ مقدارفشارتنظیم میگردد ویک دستگاه اندازه گیر جریان نیز از نوع اولتراسونیک مقدار آب ورودی را نمایش میدهد این آب پس از پمپاژ توسط خط انتقال 1500 میلی متر به واحد اختلاط سریع که در واقع تقسیم کننده جریان نیز می باشد وارد می گردد آب خام پس از گذر از حوضچه های اختلاط که در آن مواد شیمیایی به آب افزوده شده و زمان کافی جهت اختلاط در آن پیش بینی شده است به واحد زلال سازی تصفیه خانه منتقل می گردد. نوع زلال سازهای تصفیه خانه سانتری فلوک می باشد در این نوع زلال سازها عملیات فلوکولاسیون و زلال سازی هر دو انجام می پذیرد در قسمت مرکزی این نوع زلال سازها واحد لخته سازی تعبیه شده است که با کمک دو میکسر با پره های پارویی کمک به تشکیل لخته ها و درشت تر شدن آنها می نمایند در واحد اختلاط امکان تزریق کلرورفریک به عنوان منعقد کننده و همچنین آهک و پلی الکترولیت ، در نظر گرفته شده است لازم به توضیح است در حال حاضر از ماده پلی آلومنیوم کلراید (PAC) بجای کلرورفریک استفاده می شود و آهک نیز استفاده نمی گردد و پلی الکترولیت نیز در مواقعی از سال مورد بهره برداری قرار می گیرد.

همانطور که پیشترتوضیح داده شد در قسمت مرکزی زلال سازها واحد لخته سازی تعبیه شده است که این لخته سازها شامل میکسر های دور کند می باشند که با حرکات دورانی با دور آرام به ایجاد لخته و درشت تر شدن فلوکها کمک می نمایند لجن های ته نشین شده در زلال سازها توسط لجن روب به هاپرهای موجود در کف زلال سازها هدایت می شوند این هاپرها جهت تخلیه لجن pinch vaIve هایی مجهز هستند که به صورت تایمری لجن موجود در هاپرها را به بیرون هدایت نمایند در حال حاضر به دلیل وجود مقادیر متنابهی ازلجن این شیرها توانایی عملکرد مناسب را از دست داده اند لذا اخیراً با شیر های پروانه تعویض گردیده اند لجن توسط کانالی که اطراف هر کدام از زلالسازها وجود دارد به صورت ثقلی به مخزن جمع آوری لجن هدایت می گردد در ادامه توسط 6 عدد پمپ سانتر یفیوژ، لجن را به رودخانه کارون باز می گردانند.

  آب خروجی از زلال سازها توسط کانالهایی به مخزن جمع آوری آب زلال هدایت می شوند این مخزن درواقع حوض بیرونی واحد تقسیم جریان و اختلاط سریع می باشند پس از جمع آوری آب زلال در مخزن جمع آوری ، این آب توسط یک شاخه لوله به قطر 1000 میلی متروارد واحد صافی ها می شود در این تعداد 24 عدد فیلتر شنی ثقلی تند با ابعاد 3/6*17 متر وجود دارد

آب عبوری از صافی ها حین عبور مواد معلق و ومیکروارگانیسم های فرار کرده از مرحله زلال سازی را در بستر فیلتر بر جای خواهد گذاشت هنگامی که میزان مواد معلق و ذرات کلوئیدی از حد از پیش تعیین شده افزوده گردد اندازه گیر اختلاف فشار تعبیه شده در خروجی فیلترها با ارسال پیام فیلترهارا در سیکل شستشو می برد.

صافی ها دارای 2 وضعیت سرویس و شستشو می باشند در شرایط عادی صافی در وضعیت سرویس بوده و به تولید آب صاف شده می پردازد در صورت اختلاف فشار داخل صافی و یا افزایش سطح آب آن صافی از وضعیت سرویس خارج شده و به صورت اتوماتیک در وضعیت شستشو قرارمی گیرد.

فیلترها توسط آب و هوا شستشو داده می شودآب خروجی شستشو فیلترها ، توسط لوله به مخزن آب بازیافت عودت داده خواهد شد لازم به ذکر آب فیلتر شده ابتدا در مخزن 50 متر مکعبی ذخیره می گردد در خروجی  این مخزن تزریق گاز کلر به منظور گندزدایی صورت می پذیرد آب کلر زده شده جهت تامین زمان واکنش در مخزن 50000 متر مکعبی تصفیه خانه ذخیره خواهد شد و پس از آن جهت مصرف توسط پنج عدد پمپ به شبکه توزیع شهر تزریق می گردد.

جهت تامین آب لازم برای تهیه محلولهای شیمیایی که به آب خام تزریق خواهند شد از خروجی تصفیه خانه انشعابی در نظر گرفته شده است. جهت تامین میزان هوای لازم ابزار دقیق از کمپرسور با دبی و فشار 6 بار استفاده میگردد.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد